Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Ojas

Filteren
Prijs 1
Inhoud
Soort
247 artikelen

Ojas ayurvedische kruiden en cosmetica

Ojas (Saskriet voor "kracht" of "vitale energie") levert verschillende ayurvedische kruidentabletten, massageoliën en verzorgingsproducten voor mond, huid en haar, met bekende ingrediënten als neem en triphala. Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India. Meer lezen…

Ayurveda

Het woord Ayurveda is een term uit het Sanskriet en betekent kennis van het leven. Het is een traditionele geneeswijze die bestaat uit o.a. voedingsadviezen, de toepassing van kruiden, massage en methodes om het lichaam te reinigen. Het is een breed begrip met vele verschillende stromingen.

Bekende ayurvedische kruiden en vruchtenextracten zijn onder andere ashwagandha, triphala ("drie vruchten", namelijk haritaki, bibhitaki en het vitamine C rijke amla), brahmi en gokshura.

De drie dosha's

Een belangrijk aspect van de ayurvedische gezondheidsleer vormen de drie constituties vata, pitta en kapha, samen de dosha's genoemd. Voor een goede gezondheid is het wenselijk dat deze dosha's in balans zijn. Een ayurvedische behandelaar kan bijvoorbeeld kruidenformules of voedingsmiddelen voorschrijven die een of meerdere van de drie dosha's versterken.

Taila: massageolie

Taila's zijn oliën, waaronder vaak sesamolie, verrijkt met kruidenextracten. De verschillende taila's kunnen gebruikt worden voor lichaamsmassage, hoofdmassage of toepassing in de neus of op de kruin.

Neem

Neem, in het Nederlands uitgesproken als "niem", heeft betrekking op extracten uit de vruchten van de Nimbus boom (Azadirachta indica). Neem kan in de biologische landbouw worden gebruikt als alternatief voor chemische insecticiden. In natuurcosmetica zit neem bijvoorbeeld in tandpasta, shampoo en handzeep.

Ojas online kopen bij KoopjesDrogisterij

Wanneer je vragen hebt over het gebruik van de producten van Ojas of van andere producten kun je goed terecht bij onze klantenservice! Onze klantenservice is bereikbaar via chat, e-mail, telefoon en sociale media. Een bestelling plaats je makkelijk en snel bij KoopjesDrogisterij! Je kunt goed terecht voor een ruim assortiment Ojas producten. Na het bestellen van de benodigde producten ontvang je de bestelling al gauw in huis. En, vanaf 75 euro al gratis bij je thuisbezorgd.