Test alert message!

CHI Lavendel spijk eko

De pittigste lavendelolie. Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Van voorgerecht tot salade, van gebak tot smoothie of voor het gebruik in een basis van olijfolie of zonnebloempitolie! 

Over biologische oliën
Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!
Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!
De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. 

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.
 
Over lavendel spijk
Spijklavendel is een essentiële olie die verkregen is via stoomdestillatie van de bloeiende toppen. Spijklavendel of breedbladige lavendel, wordt tot 1 meter hoog en draagt grijsblauwe bloemen. In tegenstelling tot echte lavendel heeft deze plant warmte nodig. Hierdoor groeit de plant lager dan 800 meter. De bloei van deze lavendelsoort is 3 tot 4 werken later dan de echte lavendel. Van alle lavendel- en lavandin soorten is dit de pittigste olie. De opbrengst aan essentiële olie is voor spijklavendel rond de 1%. Bij een zeer goede oogst kan een lavendelboer misschien 25 liter olie destilleren van een hectare (dat is dus 10.000 m2) lavendelplanten! Lavendelolie kan daarom niet goedkoop zijn. De kleur van lavendel is kleurloos tot lichtgeel. De kleur van lavendel wordt donkerder naarmate de olie veroudert. De geur is zeer herkenbaar: zoet en kruidig met een ondertoon van bloemen en hout.

Lavendel is heel goed te gebruiken in de keuken. Voeg bijvoorbeeld 1 tot 2 druppels lavendelolie toe aan een potje honing.

Ingredienten
Lavandula latifolia bio essentiële olie
Herkomst: Bulgarije

Gebruik
Voeg bijvoorbeeld 1 tot 2 druppels lavendelolie toe aan een potje honing

Fabrikant
Chi natural Life
Koele Mei 42
4816 JD
Breda

 

 

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder