Test alert message!

Orthica Vitamine D10


Zoek je een basisaanvulling vitamine D (cholecalciferol), in kleine en makkelijk in te nemen tabletjes? Vitamine D3 speelt een rol bij het behoud van sterke botten en tanden en zorgt mede voor een goede weerstand. Orthica’s Vitamine D-10 mcg kan als aanvulling op jouw voeding worden ingezet.


Hoeveel vitamine D per dag is nodig?

Voor de meesten geldt dat de dagelijkse aanbevolen (minimale) hoeveelheid vitamine D 10 microgram is (bron: Voedingscentrum). Maar er zijn ook veel mensen die meer vitamine D nodig hebben, omdat hun huid onvoldoende zelf aanmaakt onder invloed van de zon. In voeding vind je Vitamine D in vette vis, ei, roomboter, margarine en champignons. Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit voeding wordt opgenomen.

Voor de meesten geldt dat de dagelijkse aanbevolen (minimale) hoeveelheid vitamine D 10 microgram is (bron: Voedingscentrum). Maar er zijn ook mensen die meer vitamine D nodig hebben, omdat hun huid onvoldoende zelf aanmaakt onder invloed van de zon of onvoldoende uit hun voeding halen. 


De Gezondheidsraad adviseert de volgende groepen om aanvullend op de voeding 10mcg vitamine D te nemen:

Kinderen tot 4 jaar;

Personen van 4 tot 50 (vrouwen) of 70 (mannen) jaar die een donkere huidskleur hebben of onvoldoende buitenkomen;

Vrouwen tot 50 jaar die een sluier dragen;

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven;

Personen vanaf 50 (vrouwen) of 70 (mannen) jaar die een lichte huidskleur hebben en voldoende buitenkomen.


Wie wordt een aanvulling Vitamine D3 aanbevolen?

De voorziening van vitamine D vanuit de voeding en zonlicht is niet altijd voldoende. Dat kan door onvoldoende zonlicht of onvoldoende vitamine D in de voeding komen. En in sommige situaties is de behoefte aan vitamine D verhoogd. Zoals bij kinderen tot 4 jaar, zwangeren, vrouwen boven de 50, mannen boven de 70, mensen met een donkere huidskleur of mensen die huid bedekkende kleding dragen. D-10 is een klein en gemakkelijk in te nemen tabletje en kan als aanvulling op de voeding worden ingezet. En in sommige situaties is de behoefte aan vitamine D3 specifiek verhoogd. Zoals bij kinderen tot 4 jaar, zwangeren, vrouwen boven de 50, mannen boven de 70, mensen met een donkere huidskleur of mensen die huid bedekkende kleding dragen.


Bevat geen gist, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs.


- Behoud van sterke botten en tanden

- Is goed voor de spieren

- Helpt het immuunsysteem


Samenstelling per dagdosering van 1 tablet:

Vitamine D3 (cholecalciferol) (400ie) 10 mcg (200% RI*)

*RI - Referentie Inname


Ingredienten

Zoetstof (xylitol), dextrose, vulstof (microkristallijne cellulose), antiklontermiddel (talk, stearinezuur, magnesiumstearaat), cholecalciferol.


Gebruik

De aanbevolen dosering is 1 tablet per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. 

Bij voorkeur innemen tijdens of na een maaltijd. 

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. 

Bevat natuurlijke suiker en zoetstof. 

Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.


Droog en op kamertemperatuur bewaren.Fabrikant:

Orthica

Wormerweg 1

1311 XA Almere


Dit product is een voedingssupplement.Aanbevolen dosering niet overschrijden.Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.Buiten bereik van jonge kinderen houden.Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

 

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder