Test alert message!

Gebaseerd op recente gegevens en inzichten

Elke Dag Basis is een zorgvuldig ontworpen multi die bedoeld is voor jonge mensen die gezond zijn en gezond leven, als basisaanvulling op de voeding. Bij de samenstelling ervan is – net als bij alle multi’s in de Elke Dag-serie – gekozen voor goed opneembare stoffen en verbindingsvormen, en in verantwoorde, uitgebalanceerde doseringen. Per nutriënt rekening houdend met de gemiddelde inname van jongeren en jongvolwassenen. En rekening houdend met de geschatte dagelijkse behoeften om optimale gezondheid te ondersteunen of bevorderen. Hierbij is gebruik gemaakt van zeer recente gegevens en de nieuwste inzichten.


Wat is er bijzonder aan Elke Dag Basis

Elke Dag Basis bevat verantwoorde hoeveelheden B-vitaminen. Hierbij is ook rekening gehouden met de mate waarin het lichaam in staat is om de verschillende B-vitaminen op te nemen en om te zetten evenals de laatste wetenschappelijke inzichten. Er wordt gebruik gemaakt van de biologisch actieve (co-enzymatische) vormen van vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat), B6 (pyridoxal-5’-fosfaat), B12 (methyl- en adenosylcobalamine) en foliumzuur (5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout). Dit zijn de vormen zoals ze door het lichaam worden gebruikt en onderzoek laat zien dat deze een hogere biologische beschikbaarheid hebben.


Europese overheidsinstellingen hebben vastgesteld dat het niveau voor een adequate inname van vitamine D uit voeding 15 mcg is. In Nederland zijn ze nog voorzichtig en geven aan dat 10 mcg voldoende is. Maar Vitals gaat ervan uit dat hogere doseringen wenselijk zijn. In Elke Dag Basis zit dan ook een ruime dosering van 20 mcg per tablet. Bovendien is de bron van deze vitamine D3 plantaardig (Vitamin D3V®, en komt niet van schapenwolvet.


De formule bevat ook 30 mcg vitamine K1 én 60 mcg vitamine K2. Vitamine K1 wordt hoofdzakelijk door de lever opgenomen terwijl vitamine K2 veel meer over de lichaamsweefsels wordt verdeeld. Vitamine K2 heeft een veel hogere biologische beschikbaarheid en is effectiever in het bereiken van een optimale vitamine K-status. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstollingsfunctie, maar met name vitamine K2 is belangrijk voor het activeren van specifieke vitamine K-afhankelijke enzymen die ervoor zorgen dat calcium op juiste plek terecht komt, in de botten.


Vitamine K2 is overigens een gevoelige stof. Met name in combinatie met calcium en/of magnesium loopt het gehalte van deze vitamine in een tablet of capsule hard terug. Vitals maakt gebruik van een kwalitatief hoogwaardig K2-ingrediënt (K2Vital® Delta), dat zelfs stabiel is in een formule met veel van deze mineralen. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van een gepatenteerd micro-encapsulatieproces, waarmee de vetoplosbare K2-deeltjes met twee lagen worden beschermd tegen lucht, licht en interactie met andere ingrediënten. Op deze manier wordt gegarandeerd dat het K2-gehalte in de producten van Vitals stabiel blijft.


Een bijzondere eigenschap van deze multi is dat er relatief hoge doseringen calcium en magnesium in zitten. En de bron van deze mineralen is ook bijzonder: ze zijn van het merk Aquamin® en komen uit de zee. De magnesium (Aquamin Magnesium) wordt verkregen uit het zeewater van de Ierse zee en de calcium (Aquamin Calcium) komt uit een rode alg genaamd Lithothamnium calcareum. Deze algensoort neemt mineralen en spoorelementen op uit de zee en slaat deze op. Deze magnesium en calcium bevatten van nature eveneens kleine hoeveelheden van meer dan 70 spoorelementen.


Voor de mineralen ijzer, zink, koper en mangaan is gekozen voor aminozuurchelaten (bisglycinaten). Hierbij is ieder mineraaldeeltje krachtig gebonden (gecheleerd) aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Mineralen in deze verbindingsvorm bereiken de dunne darm goed en worden zeer goed opgenomen.


vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer, jodium, koper en mangaan ondersteunen het energieniveau

vitamine B2, B3, B5, B6, B12, folaat, vitamine C, magnesium en ijzer kunnen helpen bij vermoeidheid

vitamine A, B6, B12, folaat, vitamine C, D, ijzer, koper, selenium en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem

vitamine B2, C, E, koper, mangaan, selenium en zink beschermen de cellen tegen oxidatieve schade

vitamine B1, B2, B3, B6, B12, biotine, vitamine C, calcium, magnesium, jodium en koper ondersteunen het zenuwstelsel

ijzer, jodium en zink dragen bij tot een normale cognitieve functie

vitamine B1, B3, B6, B12, biotine, folaat, vitamine C en magnesium ondersteunen mentale functies (zoals concentratievermogen en geheugen) en de gemoedstoestand

vitamine B5 en folaat dragen bij aan de weerstand tegen stress

vitamine A, B2 en zink zijn goed voor het gezichtsvermogen

vitamine C, D, K, calcium, mangaan en zink zijn goed voor de botten

vitamine K draagt bij aan de opname van calcium in de botten

vitamine K is nodig voor het normale verloop van de bloedstolling

vitamine C, D en calcium zijn goed voor de conditie van de tanden

biotine, selenium en zink zijn goed voor de conditie van het haar

koper draagt bij tot een normale pigmentatie van de huid en het haar

vitamine A, B2, B3, C, biotine, jodium en zink zijn goed voor de conditie van de huid

selenium en zink zijn goed voor de conditie van de nagels

jodium en selenium ondersteunen een normale werking van de schildklier

vitamine D, calcium en magnesium ondersteunen de spierwerking

vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het hart

calcium en magnesium spelen een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels

calcium ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering

magnesium helpt bij het opbouwen van eiwitten in het lichaam

magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalansSamenstelling per dagdosering van 1 tablet:% RI*Bètacaroteen (uit Dunaliella salina)

(is omgerekend naar vitamine A1,8 mg

300 mcg-RE-

38)Vitamine A (retinylacetaat)200 mcg25Vitamine B1 (thiamine-HCL)3,3 mg300Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat)3,5 mg250Vitamine B3 (niacinamide)20 mg125Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)15 mg250Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat)2,8 mg200Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®)120 mcg60Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)15 mcg600Biotine50 mcg100Choline (bitartraat, VitaCholine®)50 mg-Vitamine C (magnesiumascorbaat)100 mg125Vitamine D3 (vegan, Vitamin D3V®)20 mcg400Vitamine E (natuurlijk, d-alfatocoferylwaterstofsuccinaat 36 ie)24 mg-TE200Vitamine K1 (fytomenadion)30 mcg40Vitamine K2 (menaquinon-7, K2VITAL® DELTA)60 mcg80Calcium (carbonaat uit rode alg, Aquamin® Calcium)120 mg15IJzer (bisglycinaat, Ferrochel®, TRAACS®)5 mg36Jodium (kaliumjodide)50 mcg33Koper (bisglycinaat, TRAACS®)200 mcg20Magnesium (hydroxide uit zeewater, Aquamin® Magnesium)60 mg16Mangaan (bisglycinaat, TRAACS®)0,75 mg38Molybdeen (natriummolybdaat)20 mcg40Selenium (L-selenomethionine)40 mcg73Zink (bisglycinaat, TRAACS®)4 mg40Ingredienten

Mineralen, vitaminen, vulstof (microkristallijne cellulose), cholinebitartraat, bindmiddelen (raapzaadolie, hydroxyproylcellulose), antiklontermiddelen (calciumstearaat, siliciumdioxide), glansmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose), Dunaliella salina.


Gebruik

1 tablet per dag bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten tot en met 3 mg vitamine B6 en met méér dan 15 mcg vitamine D).


Fabrikant

Vitals Voedingssupplementen

Pieter Lieftinckweg 29

1505 HX Zaandam


Dit product is een voedingssupplement.Aanbevolen dosering niet overschrijden.Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.Buiten bereik van jonge kinderen houden.Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.


 

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder