Test alert message!

De meeste kindermulti’s in de vorm van kauwtabletten bestaan voor een groot deel uit suikers en/of kunstmatige zoetstoffen om de smaak te verbeteren. Elke Dag Junior van Vitals was de eerste kauwtablet van Nederland die gezoet is met steviolglycosiden uit het plantje stevia. Bovendien blinkt Elke Dag Junior uit in samenstelling, dosering en opneembaarheid. De kauwtablet, in de vorm van een olifantje, bevat bijna allemaal dezelfde hoogwaardige stoffen als Elke Dag voor volwassenen, maar dan zijn de doseringen aangepast aan de behoeften van (jonge) kinderen. Zo bevat een tabletje maar liefst 10 mcg vitamine D3 zoals geadviseerd wordt voor kinderen tot 4 jaar (losse vitamine D-druppels zijn dus niet meer nodig).

Stevia
Stevia of honingkruid is een plant die van oorsprong uit Zuid- en Centraal- Amerika komt. Het extract uit deze plant (met de naam steviolglycosiden) wordt gebruikt als een zoetstof uit natuurlijke bron. Stevia-extract wordt ook steeds meer door grote bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie toegepast, als alternatief voor kunstmatige zoetstoffen.

Multi's van Vitals
Elke Dag Junior is speciaal samengesteld voor kinderen vanaf 2 jaar. Vanwege de ruime doseringen kan volstaan worden met één kauwtablet per dag. Vitals heeft aparte multi’s ontwikkeld voor tieners, volwassenen, ouderen en vrouwen die zwanger zijn of willen worden. Zie ook Elke Dag Capsules, Elke Dag Tabletten, Elke Dag Senior en Elke Dag Mama. Daarnaast is er Elke Dag Poeder voor diegenen die liever geen capsule of tablet slikken, of de multi liever ergens doorheen mengen.


Samenstelling :

Samenstelling per kauwtablet: %RI*
Betacaroteen (uit Dunaliella salina)3,6 mg-
Vitamine B1 (thiamine-HCL)1,1 mg100%
Vitamine B2 (riboflavine-5'-fosfaat)1,0 mg71%
Vitamine B3 (niacinamide)8 mg50%
Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat)6 mg100%
Vitamine B6 (pyridoxal-5’-fosfaat)1,4 mg100%
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®)200 mcg100%
Biotine25 mcg50%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine)10 mcg400%
Vitamine C (ascorbinezuur, calcium- en magnesiumascorbaat)80 mg100%
Vitamine D3 (cholecalciferol, 400 ie)10 mcg200%
Vitamine E (d-alfatocoferylacetaat, 36 ie)24 mg-TE200%
Gemengde tocoferolen (beta, gamma, delta)5 mg-
Vitamine K2 (menaquinon-7)20 mcg27%
Choline (bitartraat)5 mg-
Inositol5 mg-
PABA2,5 mg
Calcium (carbonaat, citraat, ascorbaat)120 mg15%
Chroom (picolinaat)8 mcg20%
IJzer (bisglycinaat)2,1 mg15%
Jodium (kaliumjodide)45 mcg30%
Koper (citraat)0,25 mg25%
Magnesium (citraat, ascorbaat)20 mg5%
Mangaan (citraat)0,8 mg40%
Molybdeen (natriummolybdaat)20 mcg40%
Selenium (L-selenomethionine)22 mcg40%
Zink (citraat)5 mg50%
Citrusbioflavonoïdencomplex (60%)10 mg-
Luteïne (uit Tagetes erecta)2,5 mg-
Zeaxanthine (uit Tagetes erecta)0,5 mg-

* RI = Referentie-inname


Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.


Bevat geen:
Gluten, lactose, soja, GMO, toegevoegde suikers, synthetische zoetstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.


Geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).


Gebruik:
Kinderen vanaf 3 jaar 1 tablet per dag bij een maaltijd stukkauwen of zoals geadviseerd. Indien uw kind nog moeite heeft met het kauwen van tabletten, kunt u deze het beste fijnmaken en bijvoorbeeld door de yoghurt of pap mengen. Houd u aan de aanbevolen dosering. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten tot 3 mg vitamine B6 per dagdosering).


Ingrediënten:
Mineralen, natuurlijk bosvruchtensmaakcomplex, vitaminen, bindmiddel: katoenzaadolie, vulstoffen: microkristallijne cellulose (cellulosegel), fructo-oligosachariden (FOS), antiklontermiddelen: siliciumdioxide, magnesiumstearaat; Dunaliella salina, gemengde tocoferolen, luteïne, cholinebitartraat, citrusbioflavonoïdencomplex, zeaxanthine, inositol, PABA, zoetstof: steviolglycosiden uit stevia (98% rebaudioside A).


Dit product is een voedingssupplement (Multivitamine- en mineralenpreparaat).

Houd u aan de aanbevolen dosering.


Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.


Buiten bereik van jonge kinderen houden.


Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.


Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.


Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder