Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Vitakruid Femme (60-tab)

Productomschrijving

Hormoonsupport voor vrouwen met maar liefst vier kruiden

Zo’n 85 procent van alle vrouwen heeft te maken met ongemakken rondom de menstruatie, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. 8 tot 10 procent geeft zelfs aan dat de problemen het dagelijks leven belemmeren.

Gelukkig heeft de natuur hier een antwoord op. Gebaseerd op de meest recente wetenschap hebben we namelijk Femme ontwikkeld. In deze hormoonformule voor de vrouw combineren we de vier belangrijkste kruiden die invloed hebben op de meest uiteenlopende ongemakken rondom jouw cyclus!**

Shatavari ondersteunt een normale menstruatie**

Shatavari wordt in de Ayurvedische geneeskunde al honderden jaren gebruikt.1 De werking schrijft men aan de wortels toe. Shatavari is dé keuze binnen een formule die een normale menstruatie ondersteunt.** Het is namelijk een echt vrouwenkruid dat men vaak vergelijkt met Yin, het symbool voor vrouwelijke energie. Shatavari voedt en versterkt zo onze rustende, vrouwelijke energie. Exact wat je nodig hebt tijdens die bewuste periode van de maand.

Shatavari is de nummer één adaptogeen in vrouwenformules. Adaptogenen worden vaak in verband gebracht met stressverwerking. Zo blijkt uit onderzoek dat het invloed heeft op het stresshormoon cortisol.Door dit werkingsmechanisme draagt shatavari bij aan de normale weerstand tegen stress.** Ook helpt het bij ongemakken rondom de menstruatie.**

Bovendien hebben we in onze formule een hoogwaardig shatavari-extract verwerkt. Ons extract staat in een verhouding van 10:1. Dit betekent dat 250 mg van ons extract gelijk staat aan 2,5 gr ruw product. Hierdoor bestempelen we dit extract ook als tien keer effectiever dan shatavari in poedervorm!

Maca ondersteunt het energieniveau en de weerstand tegen stress**

Maca is voornamelijk goed voor het energieniveau en draagt bij aan normale mentale prestaties.** Daarnaast ondersteunt het extract een normaal libido.** De gele maca komt van oorsprong uit Peru, waar de plant alleen groeit onder specifieke omstandigheden.2 Desondanks wordt het kruid de afgelopen jaren in toenemende mate ook in China geproduceerd. Dit zijn meestal ongestandaardiseerde nutriënten, wat betekent dat we niet weten hoeveel werkzame stoffen deze maca-varianten bevatten.3,4 Hierdoor kunnen we doorgaans ook geen werkzaamheid garanderen. De gele Peruaanse maca in Femme is van het gepatenteerde Maca-GO® en is gestandaardiseerd op 0,3% glucosinolaten voor een gegarandeerde, optimale werking.5  

Vitex agnus castus draagt bij aan de normale hormoonhuishouding**

Vitex agnus castus, ook wel monnikspeper genoemd, komt voor in het Middelands Zeegebied, Centraal-Azië en Noord-Amerika. Daar is het kruid al duizenden jaren in gebruik vanwege de gezondheidsbevorderende werking.

Vitex agnus castus wordt vooral gebruikt voor de gezondheid van vrouwen. Dit komt omdat het bijdraagt aan de normale hormoonhuishouding en de normale weerstand tegen stress.** Dit heeft te maken met de werking die het kruid heeft op de geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Door haar balancerende werking op deze hormonen ondersteunt vitex agnus castus een normale menstruatie.**

Saffraan (Affron®) is gunstig voor een goede geestelijke balans**

Het hoogwaardige saffraanextract dat in deze formule verwerkt zit, is het gepatenteerde Affron®. Deze nutriëntenontwikkelaar gaat alleen voor 100% echte saffraan van de beste kwaliteit, uit gecontroleerde Spaanse teelt. Daarom is hun saffraanextract gestandaardiseerd op 3,5% lepticrosalides, de werkzame stoffen. Saffraan is een essentieel onderdeel van de Femme hormoonsupport. Het ondersteunt namelijk de normale menstruatie en helpt bij de ongemakken die daarbij komen kijken.** Bovendien is saffraan goed voor de geestelijke balans en werkt het ontspannend.** Zo kom jij met rust en balans deze maandelijkse periode door.

Verbeterde opname door toevoeging piperine (Bioperine®)

Als laatste hebben we het gepatenteerde Bioperine® aan de formule toegevoegd. Dit is een extract dat bestaat uit maar liefst 95-98% piperine, het belangrijkste bestanddeel uit zwarte peper. Bioperine® is klinisch getest en bewijst zo de hoogwaardige kwaliteit. We hebben dit aan Femme toegevoegd, omdat uit onderzoek blijkt dat het zorgt voor een betere opname van alle andere aanwezige kruidenextracten.6

 

Wat zijn de voordelen?

  • Shatavari en Vitex agnus castus ondersteunen een normale menstruatie**
  • Saffraan is gunstig voor een goede geestelijke balans en draagt bij aan de normale weerstand tegen stress**
  • Saffraan ondersteunt de normale menstruatie en helpt bij ongemakken rondom de menstruatie**
  • Piperine (Bioperine®) zorgt voor betere opname kruiden
  • Affron® is beste saffraan wereldwijd beschikbaar
  • Maca ondersteunt een normaal libido**
  • Met 100% gele Peruaanse maca gestandaardiseerd op 0,3% glucosinolaten
  • Vitex agnus castus draagt bij aan de normale hormoonhuishouding**
  • Maca is goed voor het energieniveau**
  • Shatavari heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie**

 

Welke ingrediënten zitten er in?

Samenstelling per dosering (1 tablet)

RI*

Maca extract (Maca-Go®, 0,3% glucosinolaten)

500 mg

**

Saffraan extract (Affron®, 3,5% Lepticrosalides®)

15 mg

**

Shatavari extract (10:1, Asparagus Racemosus)

250 mg

**

Vitex Agnus Castus extract (0,5% agnuside, 0,6% aucubine)

150 mg

**

Zwarte peper extract (Bioperine®, 95-98%)

3 mg

**

Ingrediënten : Maca-GO® extract, microcrystalline cellulose (bindmiddel), Shatavari extract (Asparagus Racemosus), Vitex Agnus Castus extract (Monnikspeper), DiCalcium fosfaat (vulstof), stearinezuur (anti-klontermiddel), HPMC (coating), Saffraanextract (Affron®), Piperine (Bioperine®), glycerol (bevochtigingsmiddel).

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

 

Wanneer en hoe neem ik het in?

Neem 1 tot 2 tabletten per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Veiligheid en medicijngebruik

Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding. Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt ontraden vanwege het ontbreken van voldoende onderzoek.

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
283120
EAN
08717438692159

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95