Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Vitakruid Multi Dag Mama (30tb)

Kies variant
Adviesprijs € 16.90 € 11.89
30% korting
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Vitaminen en mineralen uit voeding
Een gevarieerd dieet is essentieel om voldoende vitaminen en mineralen uit voeding te halen. Zorg er dus voor dat je varieert met verse, onbewerkte voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit, vis, vlees, peulvruchten, zuivel, noten, pitten en zaden, voor een optimale voedingswaarde. Als je zwanger bent zijn er echter wel wat nutriënten die om extra aandacht vragen:

  • Foliumzuur: vooral groene groenten zoals spinazie, boerenkool en tuinbonen zijn goede bronnen. Ook volkoren graanproducten, vlees en zuivel bevatten foliumzuur.
  • Omega 3: DHA is een belangrijke bouwstof voor de ogen en hersenen van de foetus. Het advies is om twee keer per week (vette) vis te eten als je zwanger bent. Kies voor forel, zalm of tilapia.
  • Calcium: te vinden in zuivel, groene groenten en volkoren graanproducten.
  • Jodium: zit vooral in brood, zuivel, eieren en vis.
  • IJzer: dierlijke voeding zoals vlees en vis en plantaardige producten zoals volkoren graanproducten peulvruchten en spinazie.

Daarnaast zijn er dingen waarvan je beter niet te veel kan eten zoals rauwe producten, leverproducten, bepaalde vissoorten, koffie, drop en sojaproducten.

Multi Dag Mama
De Multi Dag Mama is ontwikkeld voor vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De formule bevat daarom ingrediënten die belangrijk zijn rondom de zwangerschap zoals foliumzuur, choline en ijzer. Verder ondersteunt een volledig B-complex het energieniveau. Iets wat jij in deze periode goed kunt gebruiken!

Hoge dosering foliumzuur zoals aanbevolen door verloskundigen
Verloskundigen bevelen een suppletie van 400 mcg foliumzuur per dag aan gedurende het verloop van de zwangerschap. Verschillende complicaties die zich kunnen voordoen tijdens de zwangerschap zijn namelijk verwant aan een ontoereikend foliumzuurgehalte. Foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van een open ruggetje bij de zich ontwikkelende foetus.

Aangezien het vier weken duurt voordat foliumzuur is opgenomen in je lichaam, geldt de aanbeveling al vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Foliumzuur draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van de foetus.

Quatrefolic®: beste foliumzuur wereldwijd
Quatrefolic® heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van de vaak gebruikte vormen van foliumzuur. Reguliere foliumzuurvormen moeten eerst worden omgezet in 5-MTHF voordat ze functioneel zijn voor het lichaam. Quatrefolic® is de reeds omgezette vorm 5-MTHF, waardoor het lichaam geen verdere hulpnutriënten nodig heeft om het effect van foliumzuur te ervaren.

Choline
Moedermelk bevat veel choline. Dit komt omdat pasgeboren baby’s nog geen choline kunnen produceren. Tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode is er daarom een verhoogde behoefte aan choline. We hebben daarom aan de Multi Dag Mama 110 milligram choline toegevoegd.

B-vitaminen voor het energieniveau
De Multi Dag Mama is samengesteld met een volledig vitamine B-complex, wat de natuurlijke energie in het lichaam activeert. Daarnaast zijn B-vitamines goed voor het concentratievermogen, ondersteunen het immuunsysteem en helpen bij vermoeidheid.

Vitamine B6 in de veiligste vorm
Er zijn twee vormen die in supplementen worden toegepast, pyridoxine en P5P. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat bijwerkingen van hoge doseringen B6 vooral toe te schrijven zijn aan pyridoxine. We kiezen daarom alleen voor de veilige vorm P5P in onze producten. Bovendien gebruiken we alleen veilige doseringen. In de Multi Dag Mama zit 1,8 milligram B6, ver onder de maximale aanvaardbare dagdosering van 21 milligram. 

Actieve vorm B12
Vitamine B12 kunnen we in verschillende vormen binnenkrijgen. In ons lichaam worden deze vormen omgezet tot methylcobalamine, de actieve vorm van B12 (zie figuur 1). Deze omzettingsprocessen kunnen per persoon echter verschillend verlopen. De Multi Dag Mama bevat daarom uitsluitend de actieve vormen die niet meer omgezet hoeven te worden. Hierdoor zijn ze direct bruikbaar voor ons lichaam.

Samenstelling per dosering Multi Dag Mama (1 tablet) RI*
Foliumzuur (Quatrefolic®, folaat 5-MTHF) 400 mcg 200%
Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat) 130 mg 162%
Vitamine B1 (thiamine HCL) 21 mg 1909%
Vitamine B2 (riboflavine-5-fosfaat) 3,3 mg 236%
Vitamine B3 (niacinamide) 33 mg 206%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 17,5 mg 292%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1,8 mg 129%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 40 mcg 1600%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 20 mcg 800%
Biotine (vitamine B8) 96 mcg 192%
PABA (para-aminobenzoëzuur) 30 mg **
Choline (bitartraat) 110 mg **
Inositol 20 mg **
Bioflavonoïden (citrus) 60 mg **
OPC (druivenpitextract 95%) 20 mg **
Chroom (picolinaat) 30 mcg 75%
Koper (gluconaat) 1,2 mg 120%
Mangaan (citraat) 1 mg 50%
IJzer (bisglycinaat) 15 mg 107%
* Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld
   

Ingrediënten
Vitaminen, mineralen, microcrystallijne cellulose (vulstof), Choline bitartraat, citrus bioflavonoïden, aardappelzetmeel, PABA (para-aminobenzoëzuur), silicium dioxide (anti-klontermiddel), HPC (vulstof), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), Druivenpit extract (OPC), Inositol, HPMC (glansmiddel), polyethyleenglycol (bevochtigingsmiddel).

Gebruik
Neem 1 tablet ’s ochtends in. 

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar.

Fabrikant/distributeur
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
950588
EAN
8717438690834
Inhoud
30tb

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95