Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Vitakruid RelaxComplex 1250 mg magnesiumtauraat & D3 (90 tb)

90 tb
Adviesprijs € 29.90 € 21.83
27% korting
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Vitakruid RelaxComplex met o.a. 1250 mg Magnesiumtauraat & D3 

Vitakruid RelaxComplex

Aan je hoofd zeurende collega’s, onvermoeibare kinderen en achterstallige arbeid die zich maar blijft opstapelen. Het moderne gezinsleven heeft haar weerslag op je gemoedstoestand. Ondersteuning in de vorm van slechts één tablet per dag?

Magnesium tauraat is de eerste keuze in magnesium
Magnesiumtauraat categoriseren we als organisch gebonden en aminozuurgecheleerd. Het is een samenvoeging van magnesium en het aminozuur l-taurine.

Aminozuurgecheleerd
De beste vormen die we kennen zijn aminozuurgecheleerd zoals tauraat, malaat en bisglycinaat. Door de binding aan een aminozuur is de structuur zo sterk dat ons maagsap de vorm niet kan splitsen. De aminozuren werken namelijk als beschermlaag voor het mineraal waardoor ons lichaam het goed kan opnemen.  

Uit onderzoek blijkt bovendien dat magnesiumtauraat, -malaat en bisglycinaat in verschillende weefsels goed worden opgenomen. Door de binding aan l-taurine passeert magnesiumtauraat als beste onze bloed-hersenbarrière en zijn aan appelzuur gebonden tegenhanger malaat neemt ons spierweefsel het beste op.

Vitamine D3 in dé juiste dosering
Vitamine D en magnesium werken nauw met elkaar samen. Toereikende magnesium-waarden zorgen voor een betere opname van de zonnevitamine. Andersom geldt dit precies hetzelfde voor toereikende D-waarden. Vitamine D3, de best opneembare vorm, mag daarom niet ontbreken in de RelaxComplex formule.

Actieve vorm vitamine B6 (P-5-P)
Daarnaast is de actieve en veiligste vorm van vitamine B6 toegevoegd. Het zogenoemde pyridoxaal-5-fosfaat zorgt immers voor een verbeterde opname en werking van magnesium.  

Folaat versterkt de werking van magnesium & vitamine B12
Daarnaast mag folaat, de actieve vorm van foliumzuur, niet ontbreken in RelaxComplex. Zo zorgt het biologisch actieve 5-MTHF onder andere voor een verbeterde opname en werking van zowel magnesium als vitamine B12.

Uitsluitend biologisch actieve & natuurlijke vormen
In RelaxComplex worden uitsluitend nutriënten gebruikt in de beste opneembare, actieve en natuurlijke vorm. Bovendien biedt Vitakruid de garantie dat de gebruikte vormen duurzaam zijn en aan de meest recente veiligheidseisen voldoen.

- Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten. 
- Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
- Magnesium draagt bij aan het energieleverend metabolisme en ondersteunt het energieniveau. 
- Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. 
- Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans.  
- Magnesium helpt de normale eiwitsynthese en zorgt voor een goede elektrolytenbalans. 
- Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten. 
- Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten. 
- Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling. 
- Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. 
- Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden. 
- Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling. 
- Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen, het zenuwstelsel, de gemoedstoestand, leerprestatie, het concentratievermogen en geheugen.  
- Vitamine B6 draagt o.a. bij aan de vorming van rode bloedcellen, bevordert de energiestofwisseling, is goed voor de gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen en geheugen, draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid/moeheid en speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.  
- Folaat draagt bij tot de vorming van rode en witte bloedcellen, is goed voor het celdelingsproces, de gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen en geheugen, draagt bij aan de weerstand tegen stress en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Magnesium (tauraat) 100 mg 27%
L-Taurine (magnesiumtauraat) 1044 mg **
Vitamine B1 (thiamine HCL) 2,75 mg 250%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1 mg 71%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 10 mcg 400%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 20 mcg 800%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 100 mcg 50%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 12,5 mcg 250%
* Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld
   

Ingredienten
Magnesiumtauraat, microcrystalline cellulose (bindmiddel), HPC (coating), stearinezuur (anti-klontermiddel), rijstzetmeel, HPMC (coating), Vitamine D3 (cholecalciferol), Vitamine B1 (thiamine HCL), glycerol (bevochtigingsmiddel), Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat), Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout), Vitamine B12 (methylcobalamine), Vitamine B12 (adenosylcobalamine)

Gebruik
Neem 1 tablet per dag, tenzij anders geadviseerd. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar (wettelijk verplichte melding ≥ 3 mg vitamine B6).

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

 

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
936462
EAN
08717438691763
Inhoud
90 tb

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95