Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Vitakruid SlaapComplex - (90tb)

Productomschrijving

Websitetekst SlaapComplex

Voeding en slaap Het hormoon melatonine speelt een belangrijke rol bij het in slaap vallen. Dit slaaphormoon is uit voeding te halen of kan worden aangemaakt uit tryptofaan. Het lichaam zet tryptofaan om in 5-HTP, dat op zijn beurt weer verandert in serotonine. Vervolgens kan serotonine worden omgezet in melatonine. Voor dit omzettingsproces zijn diverse cofactoren nodig, zoals magnesium, B-vitaminen, zink, calcium en aminozuren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan bevatten doorgaans ook deze ondersteunende stoffen. Melatonine zit overigens niet in SlaapComplex.

Voeding met een positieve invloed op de slaap:

 • Tryptofaanrijke voeding zoals kalkoen, kip, eieren, vis, zuivel, walnoten, zaden, peulvruchten, bananen, ananas, pompoen, spinazie en havermout.
 • Slaapthee getrokken van kruiden zoals valeriaan, hop, kamille, passiebloem, lavendel en citroenmelisse.

Voeding met een negatieve invloed op de slaap:

 • Cafeïnehoudende producten zoals koffie, zwarte/witte/groene thee, energiedrankjes en chocolade.
 • Alcohol
 • Suikerrijk voedsel
 • Gekruid en of pittig eten
 • E621 oftewel MSG
 • Te laat op de avond eten (2-3 uur voor het slapengaan)

Daarnaast kunnen veranderingen in leefstijl bijdragen aan een goede slaaphygiëne. Zo is het belangrijk om een vast slaapritme aan te houden, een donkere en stille slaapkamer te creëren, en het gebruik van schermen in de avonduren te beperken. SlaapComplex kan een extra steuntje in de rug zijn naast een goede leefstijl en gezond voedingspatroon.

Kruiden voor een goede nachtrust** Valeriaan, passiebloem, citroenmelisse en groene thee vormen het hart van SlaapComplex. In spannende tijden en tijdens drukke werkzaamheden helpen ze om lichaam en geest te ontspannen.** Deze natuurlijke rustgevers ondersteunen de nachtrust, helpen bij het snurken en kunnen ingezet worden bij een jetlag.**

1. Valeriaan Valeriana officinalis is een kruidachtige plant die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen.** Valeriaan ondersteunt het behoud van een gezonde nachtrust en helpt om uitgerust wakker te worden.** De belangrijkste werkzame stoffen uit de valeriaanwortel zijn de valereenzuren. Het valeriaanextract in SlaapComplex is gestandaardiseerd op minimaal 0,8% valereenzuren.

2. Passiebloem Passiflora incarnata is een klimplant die tot de passiebloemfamilie behoort. Traditioneel wordt het kruid gebruikt om te helpen bij een zenuwachtig, onrustig of gespannen gevoel.** Passiebloem helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid en om lekker te slapen.** Deze eigenschappen worden toegeschreven aan de natuurlijke flavonoïdeverbinding vitexin. Het passiebloemextract in SlaapComplex bevat ten minste 3,5% vitexin.

3. Citroenmelisse Melisse officinalis behoort tot de muntfamilie en staat bekend om zijn karakteristieke citroengeur. Citroenmelisse wordt vaak gebruikt bij stress en spanning en is gunstig voor de goede geestelijke balans.** De plant is daarmee goed voor de nachtrust.** Rozemarijnzuur is het belangrijkste stofje in citroenmelisse. Minstens 5% van deze polyfenol is te vinden in SlaapComplex.

4. Groene thee Groene thee is afkomstig van de Camellia sinensis plant en heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie.** De bladeren van deze plant bevatten onder andere het aminozuur L-theanine. Groene thee ontspant en ondersteunt het behoud van een natuurlijke nachtrust.**

5-HTP: voorloper van melatonine Griffonia simplicifolia – ook bekend als slaapmutsjeskruid – is een Afrikaanse plant die van nature een hoge concentratie 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) bevat. Dit 5-HTP is de omgezette vorm van het essentiële aminozuur tryptofaan. De stof fungeert als een tussenstap bij de ontwikkeling van tryptofaan naar serotonine. 5-HTP dient als een bouwsteen voor serotonine en is daarmee een voorloper van melatonine.

Goede opneembare magnesiumbisglycinaat Magnesium is een mineraal dat gunstig is voor een goede geestelijke balans en bijdraagt aan fitheid. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de kruiden in SlaapComplex. Bij magnesiumbisglycinaat is het mineraal gebonden aan twee moleculen glycine, wat resulteert in een aminozuurgecheleerde vorm. Deze structuur is dermate robuust dat het mineraal intact de darmen bereikt en daar volledig kan worden geabsorbeerd.

Opnieuw fit worden Magnesium, vitamine B6, foliumzuur en vitamine B12 kunnen het gebrek aan energie helpen verminderen. Ze helpen niet alleen bij vermoeidheid, maar dragen ook bij aan de geestelijke veerkracht. Foliumzuur draagt bovendien bij aan de weerstand tegen stress, terwijl vitamine B6 mede de activiteit van hormonen reguleert.

Veilige vorm vitamine B6 In SlaapComplex is vitamine B6 opgenomen in de biologisch actieve vorm van pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P). Er zijn momenteel geen bijwerkingen bekend die aan deze vorm kunnen worden toegeschreven op basis van recent wetenschappelijk onderzoek. Bovendien zit de dosering vitamine B6 in SlaapComplex (1 mg) ver onder de maximale veilige dagdosering (21 mg). Magnesium heeft vitamine B6 nodig om opgenomen te worden in de cellen.

Folaat helpt opname magnesium en B12 Folaat (5-MTHF) is de biologische actieve vorm van foliumzuur en wordt daardoor beter opgenomen. Bovendien versterkt het de opname van zowel magnesium als vitamine B12. In SlaapComplex zit de vitamine B12-vorm methylcobalamine, een biologisch actieve vorm die niet meer omgezet hoeft te worden in het lichaam.

 

Wat zijn de voordelen?

 • Goed voor de nachtrust**
 • Helpt om uitgerust wakker te worden**
 • Helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid**
 • Helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan fitheid*
 • 5-HTP is de voorloper van het hormoon melatonine
 • Magnesiumvorm met hoge opneembaarheid
 • Gunstig voor een goede geestelijke balans*
 • Helpt tegen snurken**
 • Bij een jetlag**
 • Ontspannend en rustgevend**

 

Veiligheid en medicijngebruik

Niet geschikt om te consumeren in combinatie met andere groene thee producten of tijdens het vasten. Niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar, tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
DN6968
EAN
08717438692524

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95