Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Vitals Postbiol-EC (60ca)

60ca
Adviesprijs € 34.95 € 27.79
20% korting
2-4 werkdagen
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Postbiol-EC 60 capsules met EpiCor®, een uniek postbioticum op basis van fermentatie

  • gedroogd whole food-fermentaat van bakkersgist
  • meest bekende postbioticum ter wereld, van marktleider Cargill
  • sterke wetenschappelijke onderbouwing
  • gepatenteerd productieproces

Postbiotica zijn de next big thing in de wereld van voedingssupplementen. Vitals introduceert een nieuw product met het meest bekende postbioticum ter wereld. Postbiol-EC van Vitals bevat EpiCor®, met een unieke samenstelling van nutriënten die ontstaan zijn uit de omzetting (fermentatie) van voedingsstoffen in een natuurlijk kweekmedium door bakkersgist. EpiCor® is ontwikkeld door een bedrijf dat meer dan 75 jaar ervaring heeft op het gebied van natuurlijke fermentatieprocessen. Het is een zogenoemd postbioticum, dat gedefinieerd wordt als een preparaat van niet-levende micro-organismen. Naast stofwisselingsproducten (metabolieten) bevat EpiCor® namelijk inactieve (niet-levende) bakkersgistcellen, wat een meerwaarde heeft. Het kan daarom ook gezien worden als een zogenoemd ‘whole food’ fermentaat, waarbij alle componenten van het fermentatieproces nog aanwezig zijn in het eindproduct. Een postbioticum is uitstekend te gebruiken als aanvulling op een prebioticum en/of een probioticum, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden in situaties waarin een pre- of probioticum minder geschikt is.

Prebiotica, probiotica en postbiotica
Pre- en probiotica worden al vele jaren met succes gebruikt. De kennis op dit gebied is daarom veel uitgebreider dan over postbiotica, wat als onderwerp relatief nieuw is en sinds kort pas in de spotlight staat. Lang is er geen consensus geweest over de term ‘postbiotica’ wat voor onduidelijkheid kon zorgen in de wetenschappelijke literatuur. In 2019 is daar verandering in gekomen toen een groot panel van experts uit diverse relevante vakgebieden (de International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics, ISAPP) overeenstemming heeft bereikt over een juiste definitie. De term ‘postbioticum’ betekent ‘na het leven’ en verwijst naar de essentie van een postbioticum, namelijk dat het bestaat uit (delen van) niet meer levende micro-organismen, al dan niet in combinatie met de stoffen die ze aanmaken (metabolieten). Dus niet simpelweg (en uitsluitend) de metabolieten geproduceerd door levende micro-organismen.

Het onderscheidt zich heel duidelijk van prebiotica (wateroplosbare en door de darmflora fermenteerbare vezels) en probiotica (preparaten met levende micro-organismen). De voordelen van postbiotica ten opzichte van pre- en probiotica zijn onder meer dat de benodigde dosering van postbiotica doorgaans een stuk lager is en dat preparaten met niet-levende micro-organismen langer houdbaar zijn dan preparaten met levende micro-organismen. Dat neemt niet weg dat deze verschillende soorten preparaten ook heel goed naast elkaar gebruikt kunnen worden, omdat ze elkaar mooi aanvullen.

EpiCor®
Net als bij probiotica geldt ook bij postbiotica dat onderzoek pas veelzeggend is als het met dat specifieke preparaat is uitgevoerd (dus met een specifiek micro-organisme of combinatie van micro-organismen, gekarakteriseerd op stamniveau, in combinatie met bepaalde metabolieten). Een van de postbiotica waar op dit moment het meeste (humane) onderzoek mee is gedaan, is gistfermentaat EpiCor® van producent Cargill. Vitals heeft traditiegetrouw wetenschappelijke onderbouwing zeer hoog in het vaandel staan, vandaar dat voor Postbiol-EC voor deze mooie grondstof is gekozen.

EpiCor® wordt geproduceerd door een gepatenteerd fermentatieproces door middel van bakkersgist (Saccharomyces cerevisiae). Er wordt gebruikgemaakt van dit micro-organisme vanwege de duizenden jaren ervaring die de mens al heeft met het maken van voedingsmiddelen die gefermenteerd zijn door bakkersgist, en vanwege het vermogen van deze gist om diverse nutriënten te vormen. Voedingsstoffen in het natuurlijke kweekmedium worden onder anaërobe (zuurstofvrije) en streng gecontroleerde kweekomstandigheden door Saccharomyces omgezet in een uniek fermentaat. Vervolgens worden de gistcellen geïnactiveerd middels een mild droogproces dat de gevormde metabolieten intact laat. Naast niet-levende gistcellen bevat het gedroogde gistfermentaat onder meer eiwitten, peptiden, antioxidanten, mineralen, polyfenolen, oplosbare en onoplosbare vezels, polysachariden (bèta-1,3/1,6-glucanen) en mannanen (polymeren van mannose) in een unieke, constante samenstelling. Dit maakt Postbiol-EC van Vitals in diverse situaties geschikt als dagelijkse aanvulling op de voeding.

 

Toegestane gezondheidsclaims:
Geen.

Samenstelling per capsule:
Gedroogd gistfermentaat (EpiCor®) 500 mg

EpiCor® is een geregistreerd handelsmerk van Cargill, Inc.

Ingrediënten:
Gedroogd gistfermentaat (Saccharomyces cerevisiae), vegetarische capsule (pullulan, uit gefermenteerd cassave-zetmeel), vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), zonnebloemolie (Helianthus annuus).

Gebruik:
1 capsule per dag met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitals
SKU
964952
EAN
08716717004225
Inhoud
60ca

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95