Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Wat een uitkomst! Voedingssupplementen slim verpakt in vetbolletjes.

We gaan het hebben over het merk Epigenar en de liposomale formules die ze maken. Liposomaal, dat klinkt vernuftig en laboratoriumachtig - en dat is het ook. Maar wat is het precies? Het woord liposomaal is afgeleid van 'lipiden', vetachtige stoffen die niet in water oplossen. Iedereen die zich wel eens heeft verdiept in cholesterol, kent het begrip lipide van de 'goede en slechte' cholesterol HDL en LDL. Afkoringen van High Density Lipoproteïne en Low Density Lipoproteïne. Wie zich daar écht in heeft verdiept, weet het verschil tussen slecht voor je en helemaal niet slecht voor je.

Epigenar dus

Epigenar is goed in voedingssupplementen. Ze willen vooral dat je er iets aan hebt, als je zo'n voedingssupplement dagelijks gebruikt. Daar hebben ze bij Epigenar in het toch al zo ruime assortiment voedingssupplementen ook vijf liposomale producten waaronder een multivitamine, magnesium en vitamine C. Wat maakt een voedingssupplement nou handig liposomaal en vooral: heeft dat een aantoonbaar voordeel?

Misverstandje over vet: je lichaam kan niet zonder lipiden

Als het woord vet valt, denken veel mensen direct: niet doen, vet is hetzelfde als dik. Daar moet ik van afblijven, toch? Fout! Lipiden zijn vetachtige stoffen die niet in water oplossen. Ze spelen een belangrijke rol in het functioneren van zo'n beetje alles in je lichaam: cellen, hormonen, huid, hersenen en darmen. Ons lichaam kan zelf die zo broodnodige lipiden aanmaken uit 'gewoon' vet en andere voedingsstoffen die op vet lijken. Maar je krijgt gelukkig ook kant-en-klare lipiden binnen via de voeding. Cholesterol is een goed voorbeeld van een lipide die ons lichaam zelf naar behoefte aanmaakt én die we via onze voeding binnenkrijgen. Als het maar niet te veel is en als de verhouding LDL-HDL maar netjes binnen de perken blijft. Krijg je te veel LDL binnen, dan is de kans aanwezig dat 'slecht' cholesterol zich ophoopt in je bloedvaten. Met in het ergste geval dotteren als enige remedie.

Daar komt ie: Liposomale voedingssupplementen!

Omdat dit een goed nieuwsblog is: door met de liposomen. Die zijn altijd goed. Een liposoom is een minuscuul vetbolletje of membraan, voor wie alles weten wil. En nu wordt het interessant, voor de makers van goed werkende voedingssupplementen. Bij liposomale voedingssupplementen zit de vitamine, de mineralen of het werkzame bestanddeel uit een heilzaam kruid verpakt in zulke vetbolletjes. Waarom heeft dat zulke voordelen? Ten eerste worden de werkzame bestanddelen in het vetbolletje voorlopig beschermd tegen de inwerking van maagzuur, want vetten worden pas verteerd nadat de voedselbrij de galblaas is gepasseerd, en dat is voorbij de maag. Om die reden heeft Epigenar een Liposomale Glutathion in het assortiment. Kwestie van aminozuren!

Bovendien passen de vetbolletjes perfect in de darmvlokken, zodat je darmen de voedingstoffen sneller en efficiënter kunnen opnemen. Zo wordt de werking sterk verbeterd: goed voor je portemonnee en je gemoedsrust: je hebt er dus minder van nodig om hetzelfde effect te bereiken. Dat is vooral gunstig voor stoffen en kruiden waarvan we weten dat ze slecht worden opgenomen in de darmen, zoals kurkuma. Daarom heeft Epigenar een Liposomale Curcumine. Voordat je wegzapt en Epigenar producten lgaat bestellen: lees ook de blog over de voordelen van kurkuma, een specerij uit het kruidenrekje (geelwortel) die niet alleen lekker is, maar ook ineens verrassend positieve eigenschappen bleek te hebben.

Terug naar het overzicht