Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Vitakruid Omega 3 1000 tg vegan (60sft)

60sft
Adviesprijs € 41.90 € 30.59
27% korting
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Vitakruid Omega 3 1000 TG Vegan

Maar liefst 500 mg omega 3 per capsule
In de wetenschap is er geen discussie over het feit dat omega-3 enorm belangrijk is voor de gezondheid. De bekendste omega-3-vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

Min. 100 mg EPA en 300 mg DHA
De Vegan Omega-3 capsules is een natuurproduct, wat betekent dat hoeveelheden DHA en EPA kunnen variëren. We garanderen echter wel een totale hoeveelheid van 500 mg omega 3, en een minimum van 100 mg EPA en 300 mg DHA per capsule.

Natuurlijke en beste opneembare triglyceride-vorm
Bij de ontwikkeling van omega-3 suppletie, scheidt men de werkzame stoffen EPA en DHA van de andere vetzuren. Er zijn hiervoor twee manieren:

1. Bij het proces waar we de vormen onttrekken vormen zich ethylesters. Deze zijn voor het lichaam minder goed op te nemen. Om deze omega-3 goed op te nemen, is het lichaam afhankelijk van de stof glycerol. Wanneer dit nutriënt echter niet in voldoende mate aanwezig is binnen je lichaam dan neemt je de omega-3 dus ook niet efficiënt op.

2. Een hoogwaardiger proces zorgt ervoor dat de stoffen teruggebracht worden in de originele molecuulstructuur. Triglyceriden noemen we de omega-3 die uit dit proces voortkomt. Het is de best opneembare vorm, onafhankelijk van hulpstoffen voor opname in het lichaam. Dit is dan ook de reden dat onze Vegan Omega-3 uitsluitend triglyceriden bevat.

Eén ton life’s TM OMEGA algenolie bespaart 60 ton (!) wild gevangen vis
Voor de productie van de meeste visoliesoorten zijn grote hoeveelheden vis nodig, waardoor oceanen uitputten. De roep om een duurzame en traceerbare bron van omega-3 is daarom groot. De gerenommeerde algenproducent DSM® is de ambitieuze uitdaging aangegaan en maakt nu uit microalgen omega-3-vetzuren. Dit draagt aan bij de wereldwijde uitdaging om de natuurlijke biodiversiteit van onze oceanen in stand te houden.

Productieproces heeft minimale Co2 uitstoot
Het produceren van life’s™ OMEGA bestaat uit 4 stappen:

1. Het proces start met suiker en zeealgen. De suiker komt uit hernieuwbare bieren, tarwe en maïs. De algenstam noemen we Schizochytrium sp. Deze kweekt DSM® in de fabriek in Nebraska (V.S.).
2. De algencellen vermenigvuldigen zich tijdens het fermentatieproces waar ze de suiker omzetten in omega-3-vetzuren. Deze hopen zich op in olieblaasjes.
3. Vervolgens gaat de celwand van de blaasjes door het stroomafwaartse proces kapot. Op deze manier scheidt men de olie van het water en is het eindresultaat een sterk geconcentreerde algenolie en een vloeibaar bijproduct.
4. Het bijproduct gebruikt DSM® als eiwitbron of kan worden omgezet in biogas voor elektriciteitsproductie.

Van nature hoge EPA concentratie voor algenolie
Wat deze algenolie bijzonder maakt, is de van nature hoge EPA concentratie. De algenstam (Schizochytrium) die DSM® gebruikt in het proces heeft als voordeel dat ze zowel EPA als DHA produceert.

Schizochytrium is een natuurlijke algenstam afkomstig uit de Noordelijke Stille Oceaan en is niet genetisch gemodificeerd. Het eindproduct is daarom een uitzonderlijk pure algenolie met een concentratie van meer dan 50% omega-3-vetzuren.

Hoge dosering vegan vitamine E beschermt tegen oxidatie
Omega-3-vetzuren zijn gevoelig voor oxidatie. Op het moment dat de olie oxideert, worden de vetzuren ranzig en verliest het een deel van zijn werkzaamheid. Daarom hebben we maar liefst 2,1 mg van de antioxidant vitamine E toegevoegd, die de omega 3 als het ware beschermt tegen oxidatie.

Uitzonderlijk lage TOTOX oxidatie waarde van <8
Een ander unieke eigenschap van onze Vegan Omega-3 capsules is de uitzonderlijk lage TOTOX oxidatie waarde (<8). De TOTOX waarde is een graadmeter voor de puurheid en afwezigheid van verontreinigende stoffen in de olie. Hoe lager deze waarde, hoe schoner de omega-3. Wettelijk gezien moet de TOTOX onder de 26 liggen. Met een waarde onder de 8 doet onze Vegan algenolie het dus uitzonderlijk goed!

Geen visachtige oprispingen
Door de uitermate lage TOTOX en de toevoeging van vitamine E ervaar je bij het gebruiken van deze algenolie bovendien geen visachtige oprispingen. Het opboeren van de vetzuren hangt namelijk samen met de mate waarin de olie geoxideerd is.

Softgels voorkomen algensmaak
Onze vegan algenolie is verkrijgbaar in capsulevorm. De capsule zorgt er voor dat je de specifieke smaak van de algenolie niet hoeft te proeven. Deze wordt doorgaans als niet erg prettig ervaren.

Vegan Omega-3 Algenolie hebben we voor degenen die het niet prettig vinden of moeite hebben om de capsules door te slikken. Met deze vloeibare vorm kun je de olie bovendien doseren naar eigen wens.

- EPA en DHA zijn goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
- EPA en DHA zijn goed voor de triglyceridengehalten in het bloed bij een dagelijkse inname van 2 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
- EPA en DHA zijn goed voor de bloeddruk bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA/DHA. Aanvullende dagelijkse inname EPA/DHA mag niet boven de 5 gr liggen.
- DHA is goed voor het gezichtsvermogen, de hersenen en de triglyceridenspiegel. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
- De inname van DHA door de moeder, draagt bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.
- De inname van DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij een minimale inname van 250 mg DHA per dag.

Samenstelling per dosering (1 capsule):   RI*
Algenolieconcentraat (life’s™ OMEGA® ) 1050 mg **
Omega-3 vetzuur 500 mg **
Waarvan:    
   EPA (omega-3) 100 mg **
   DHA (omega-3) 300 mg **
Vitamine E (D-alfa-tocoferol) 2,1 mg 18%

 * Referentie-inname
** Geen RI vastgesteld

Ingrediënten

Algenolieconcentraat, capsule (dextrine, glycerol, carrageen, natriumfosfaat), Vitamine E (D-alfa-toceferol).

Gebruik
Neem 1 tot 2 capsules per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

 

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

 

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
947794
EAN
08717438691916
Inhoud
60sft

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95