Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Vitaminen & Mineralen

Vitamines en mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor allerlei processen in het lichaam. Sommige vitamines kan ons lichaam zelf produceren, bijvoorbeeld vitamine D wanneer onze huid aan voldoende zonlicht wordt blootgesteld, terwijl we voor andere vitamines volledig afhankelijk zijn van voedingsmiddelen, zoalsvitamine C. Ook voor de mineralen, zoals calcium, magnesium,ijzeren zink,is ons lichaam afhankelijk van aanvoer via de voeding.

Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Smaak
Kleur
Geur
Doelgroep
Type
Huidtype
Geschikt vanaf
Opties
Serie
2479 artikelen

Vitaminen en Mineralen

Voedingssupplementen waarin alle belangrijke vitamines en mineralen zijn gecombineerd, worden multivitamines genoemd. Er zijn verschillende van dit soort multi's, bijvoorbeeld voor kinderen, tieners, zwangere vrouwen, 50-plussers, senioren, mannen en veganisten. Voor moeilijke slikkers ook in vloeibare vorm.

Folaat bij zwangerschap

Gezonde, gevarieerde voeding levert alle vitamines en mineralen in voldoende mate, maar toch kunnen er situaties zijn waarin extra aanvulling wenselijk is, al is het maar om het zekere voor het onzekere te nemen. Zo wordt zwangere vrouwen aanbevolen om in ieder geval foliumzuur (folaat) in te nemen, omdat een tekort aan die voedingsstof vervelende gevolgen kan hebben voor het kind. Kleine overschotten van dit soort voedingsstoffen worden moeiteloos weer uitgescheiden.