Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Voedingssupplementen

Suppletie betekent aanvulling. Een voedingssupplement is een product dat je gebruikt als aanvulling op je dagelijkse maaltijden. Voedingssupplementen bevatten vaak ingrediënten die ook in gezonde voeding voorkomen maar dan in een exacte hoeveelheid zodat je precies weet wat je aanvult. Denk daarbij aan bijvoorbeeld vitamines, mineralen, vezels, vetzuren en aminozuren. Ook eiwitpoeders en kruidencapsules worden tot de voedingssupplementen gerekend. Verkrijgbaar in tabletten, capsules en in vloeibare vorm.

Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Smaak
Kleur
Geur
Doelgroep
Type
Huidtype
Geschikt vanaf
Opties
Serie
6831 artikelen

Via koopjesdrogisterij bestel je snel en eenvoudig de producten van Orthica, Vitals, AOV, VitOrtho, Vitakruid, Ortholon, Bional, Pharma Nord, Marcus Rohrer (spirulina), Plantina, Lucovitaal, Phital, Nutramin, Optimax, Sanopharm, Swisse, Essential Organics, New Care, Lamberts, Biotics en Bloem.Meer lezen...

Superfoods

De zogenaamde superfoods zijn eigenlijk voeding, maar door hun geconcentreerde vorm (bijvoorbeeld gedroogd of in poedervorm) kunnen ze toch tot de voedingssupplementen worden gerekend. Bijvoorbeeld de producten van Royal Green, Vitiv en Mattisson.

Orthomoleculaire voedingssuppletie

Veel voedingssupplementen zijn gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer. Het woord orthomoleculair, bedacht door de Amerikaanse scheikundige Linus Pauling, is een combinatie van het Griekse ortho ("juiste" of "juiste hoeveelheid") en molecule ("kleine deeltjes", in dit geval voedingsstoffen). Het gaat dus om een streven naar de juiste, optimale hoeveelheid voedingsstoffen, niet per se om megadoseringen. De orthomoleculaire voedingsleer is halverwege de 20e eeuw ontstaan en is voortdurend in ontwikkeling.

Bij voedingssupplementen denken we meestal aan vitamines en mineralen, maar orthomoleculaire supplementen kunnen ook vetzuren, aminozuren, proteïne, vezels en kruiden bevatten. Uitstekende informatie over de orthomoleculaire voedingsleer met vermelding van recente onderzoeken is te vinden op de Orthokennis website. Omdat dit geen commerciële website is, mag er veel meer over de voedingsstoffen worden geschreven dan het geval is voor een webshop als Koopjesdrogisterij. Winkels moeten zich houden aan de strenge wetgeving van de EFSA (European Food Safety Administration) en KAG (Keuringsraad Aanprijzing Gezondheidsproducten). Ook nuttig is het Online Vademecum van de Ortho Health Foundation. Voor informatieve websites is er meer vrijheid om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek te bespreken.