Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Vrouw

Op deze pagina vind je de producten van Ymea en de Phyto Soya formule, te gebruiken bij opvliegers en andere overgangsverschijnselen, en van Aleve de Feminax, te gebruiken bij menstruatiepijn.

Lees meer
Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Doelgroep
Type
Geschikt vanaf
45 artikelen

Uiteraard zijn dit niet alle producten voor vrouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld multivitamines speciaal voor vrouwen, zoals de Strata Fem van Orthica (met 10 mg ijzer per tablet) en vele andere vrouwenmulti's. Of denk aan cranberry extract en D-mannose.

Salvia officinalis bij opvliegers

Voor salie-extract worden op dit moment deze gezondheidsclaims overwogen door de Europese Commissie: "Salie helpt bij opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen, rusteloze en prikkelbare gevoelens." (EFSA-ID 4495) In afwachting van dit besluit mogen fabrikanten (zoals Ymea) deze omschrijving op hun verpakking vermelden. Op de verpakking van Arkocaps Phyto Soya staat "Salvia helpt om het nachtelijk transpireren te reguleren."

Cimicifuga racemosa bij overgangsverschijnselen

Voor troszilverkaars geldt een soortgelijke regeling. De ingediende gezondheidsclaim is als volgt: "Cimicifuga racemosa helpt bij opvliegers, nachtelijk transpireren en andere overgangsverschijnselen."

Voor de Zuid-Amerikaanse Maca wortel is de volgende gezondheidsclaim in behandeling: "Maca helpt moeheid te verminderen en ondersteunt bij stress situaties. Het geeft meer energie en draagt bij aan een positieve stemming."(EFSA-ID 3864) En: "Maca is goed voor het libido." (EFSA-ID 2838)

Trifolium pratense houdt de botten gezond

Rode klaver bevat net als soja zogenaamde isoflavonen, waaronder genisteïne. De gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie is "Rode klaver houdt de botten gezond en is goed voor het hart." (EFSA-ID 2496, 2679)