Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Himalaya herbal tandpasta

Fijne, goedwerkende, natuurlijke tandpasta?

De Himalaya Herbals Gum Expert lijn is écht anders

Een goede tandpasta vinden kan een hele opgave zijn. Want wat wil je met tandenpoetsen allemaal bereiken? Schone, liefst ook wittere tanden. Een fris gevoel in je mond. Lekker ruiken, frisse adem. Tandbederf en gaatjes voorkomen. Ziektekiemen onschadelijk maken. Het allergrootste risico voor de stevigheid van je gebit ontlopen: onrustig of ontstoken tandvlees. Liefst ook nog een lekker smaakje proeven tijdens het poetsen.

Probleem: de goedkopere allround tandpasta's in het schap van de drogist werken niet perfect, de duurdere specialistische tandpasta die mikt op één aspect van mondverzorging zoals PARODONTAX (tegen parodontitis) of Sensodyne (voor gevoelige tandhalzen en pijnlijk tandvlees) is niet altijd lekker fris van smaak. Of zit vol geheimzinnige, chemische toevoegingen.

Himalaya Herbals pakt het heel anders aan: 100% natuurlijk, zuiver plantaardig, ontwikkeld op basis van medische kennis uit een duizenden jaren oude oosterse gezondheidsleer. Met natuurlijke fluoride.

Vandaar dat Koopjesdrogisterij bewust koos voor de Himalaya tandpasta's - plus een gezonde korting tot 35%. Hoe denken onze kritische testers daar over?

Ons testpanel probeerde Himalaya, natuurlijke tandpasta op basis van heilzame kruiden

Ze zijn er in vijf smaken, de kruidenpasta's van Himalaya Herbals. Complete Care, Sparkly White, Dental Cream, Sensi Relief en Mint Fresh. Zoals de namen al aangeven, soms ook met wat gerichte werking: wittere tanden, voor gevoelige tanden, maar allemaal geschikt voor de dagelijkse poetsbeurt.

Speciaal aan Himalaya Herbals is dat de verwijdering van vlekken of de anti-bacteriële werking die een goede tandpasta moet hebben, niet gebeurt met agressieve chemicaliën maar alleen met natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Vruchten als ananas, papaya of citrusextracten, kruiden als thijm en menthol.

Het 'geheim' van Himalaya: miswak. Ofwel: sap van de struikvormige boom Salvadora persica. Een plant met een lange geschiedenis in de verzorging en persoonlijke hygiëne! Al zo'n 7.000 jaar geleden kauwden oermensen op twijgjes miswak, net zo lang tot er aan het takje een borstelvormig uiteinde zat. Het lijkt wel wat op zoethout dus. Wat ze niet wisten - maar wel merkten in de praktijk! - is dat het sap van de miswak ook een zuiverende, anti-bacteriële werking heeft.

Himalaya Herbals toothpaste is helemaal ontwikkeld met respect voor oude wijsheden - met name de Ayurvedische gezondheidsleer. Schrik niet, ook sommige van onze testers hadden daar nog nooit van gehoord (of alleen in de buurt van heilzame ontspanningsmassages), maar "toch wel fijn dat het dan een natuurlijke tandpasta heeft opgeleverd!"

Smaken verschillen, ook bij tandpasta

Bijna het volledige testpanel gebruikte Himalaya tandpasta voor het eerst. Tot nu toe gebruikten ze de bekendere merken 'met een extra belofte' zoals Parodontax, Sensodyne, Weleda en Hauschka. Wisselend, want vaak nog steeds op zoek naar een ideale, veilige tandpasta. Bijna iedereen gaf aan natuurlijke fluoride belangrijk te vinden, lang niet iedereen wist dat dat ook mogelijk was!

Opmerkelijk: zowel op de vraag 'Welke soort Himalaya tandpasta is het lekkerst?' als 'Welke vind je het minst lekker?' werden alle vijf de soorten genoemd. Met uitzondering van Himalaya Herbals Mint Fresh, die vond blijkbaar iedereen wel lekker.

Soms was het wel even wennen, wat smaak en resultaat betreft. Een grote meerderheid zei al na de eerste keer poetsen: "Direct helemaal prima!" Himalaya Sparkly White tandpasta sprong er wat dat betreft uit: "Super!" Vaak konden de testpanel leden die zeiden "wel even wennen" al na vier keer poetsen zeggen: "Ik ben gewend." Bij het proberen van Himalaya Dental Cream noteerden we ook een keer: "Nee, niet lekker. Niet te doen." Maar toch ook: "Tijdens het poetsen misschien wennen die smaak, maar daarna heb je dan ook een heerlijk frisse mond!" Kortom: "Ik ga het weer gebruiken - en ook anderen aanraden!"

De prijs dan. Een tube natuurlijke Himalaya tandpasta kost met de 30% korting van Koopjesdrogisterij tussen € 2,09 en € 2,44. In een 5-pack loopt de korting zelfs op tot 35%. Met het oog op de serieuze concurrentie van de betere tandpastamerken - ook niet altijd spotgoedkoop! - kwam het testpanel tot de volgende opmerkingen, variërend van een enkele "Best prijzig" tot "Heel erg voordelig, die Himalaya tandpasta, zeker gezien de topkwaliteit". De overgrote meerderheid hield het bij: "Echt een goede prijs-kwaliteitverhouding. En ik wil nu eenmaal kwaliteit als het om mijn tanden gaat!"

Samengevat: wat vind je nu na de test van Himalaya tandpasta? "Ik heb het gevoel dat mijn tanden veel langer schoon blijven." "Eerlijk is eerlijk: ze smaken niet alle 5 lekker. Maar ik heb wel veel minder last van mijn tandvlees - en dat heb ik normaal heel snel!" "Fijn dat ze toch een mintig smaakje hebben en niet zo zout zijn als andere kruidentandpasta's. Verder hou ik er een fijn gevoel van over in mijn mond en schone en frisse tanden." "De pasta ziet er niet erg lekker uit. Maar het gaat toch om de verzorging van je gebit?! Dat is het belangrijkste. Ik had na tien dagen Himalaya tandpasta echt een mooier resultaat!"

Welke smaak Himalaya ga jij proberen?

Een tip van Koopjesdrogisterij: bestel niet meteen zo'n supervoordelig 5-pack met vijf tubes van dezelfde soort - ga eerst even experimenteren wat je de lekkerste vindt. Mint Fresh- Sensi Relief - Complete Care - Sparkly White of Dental Cream, allemaal net even anders, allemaal met natuurzuivere Himalaya kwaliteit. Het poetsresultaat zal je sowieso wel bevallen.

Grote kans dat je nooit meer een andere tandpasta wilt!

Direct naar de aanbieding Himalaya Herbals tandpasta