Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Vitals Elementair selenium (60ml)

60ml
Adviesprijs € 16.95 € 13.49
20% korting
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Vitals Elementair Selenium bevat als basis ‘concentrated mineral drops’ (CMD), een speciaal zeewaterconcentraat uit het Great Salt Lake met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen (ontdaan van bijna alle natrium, en in dit geval aangevuld met extra selenium in de vorm van natriumselenaat). Dit product wordt vervaardigd door middel van een traditioneel en natuurlijk concentratieproces met gebruik van de zon.

De mineralen en spoorelementen in Elementair Selenium komen voor in opgeloste en ionische vorm, als elektrolyten. Dat wil zeggen niet in verbinding met andere elementen maar als losse elektrisch geladen deeltjes. Magnesiumchloride (MgCl2) bijvoorbeeld wordt als het oplost in water opgesplitst in de ionen Mg2+ (positief geladen magnesium) en Cl- (negatief geladen chloride). Op deze manier komen mineralen ook in ons lichaam voor, opgelost in intra- en extracellulaire vloeistoffen zoals bloedplasma. Mineralen in ionische vorm zijn dan ook goed opneembaar.

Werking van selenium
Selenium kan cellen helpen beschermen tegen oxidatieve schade. Daarnaast ondersteunt het de werking van het immuunsysteem. Selenium is verder belangrijk voor een normale werking van de schildklier omdat het nodig is voor een normale productie van schildklierhormoon. Selenium draagt tot slot bij aan de vruchtbaarheid van de man, en is goed voor haar en nagels.

  • op basis van een zeewaterconcentraat met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen
  • afkomstig uit het Great Salt Lake in Utah, de Verenigde Staten
  • aangevuld met natriumselenaat
  • goed opneembaar


Gebruik:
Neem met de Opti-Dose druppelaar 1 ml per dag of zoals geadviseerd. Voeg de druppels toe aan water, vruchtensap of voedsel. Schudden voor gebruik. Een lichte kristallisatie kan optreden, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.


Bevat geen:
Gluten, lactose, soja, GMO en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Samenstelling per 1 ml:
(dagdosering)

%RI*
Selenium (uit CMD, natriumselenaat)100 mcg182%
Chloride (uit CMD**)61 mg8%
Magnesium (uit CMD)21 mg6%

* RI = Referentie-inname

** CMD = concentrated mineral drops (geconcentreerd en gedehydrateerd extract met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen uit het Great Salt Lake, Utah, ontdaan van meer dan 99% van het natrium).

Ingrediënten:
Gezuiverd water, zeewaterconcentraat (CMD**), voedingszuur (citroenzuur), natriumselenaat, conserveermiddel (kaliumbenzoaat [<0,1%]).


** CMD = concentrated mineral drops (geconcentreerd en gedehydrateerd extract met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen uit het Great Salt Lake, Utah, ontdaan van meer dan 99% van het natrium).

Toegestane gezondheidsclaims:

  • beschermt cellen tegen oxidatieve schade
  • ondersteunt het immuunsysteem
  • is mede nodig voor een normale productie van schildklierhormoon en een normale werking van de schildklier
  • draagt bij aan de vruchtbaarheid van de man
  • goed voor haar en nagels


Dit product is een voedingssupplement (Mineralenpreparaat).
Houd u aan de aanbevolen dosering.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Buiten bereik van jonge kinderen houden.
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.


Overige informatie over dit product

Merk
Vitals
SKU
722372
EAN
786601092322
Inhoud
60ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95