Tamaline: iedereen wil het, alleen Tamalys heeft het
Nog nooit van ‘tamaline’ gehoord? Snappen we best. Het is een beetje de ‘zwarte truffel’ onder de huidverzorgingsproducten, zo’n goedje dat alleen op aanwijzingen van een hoogopgeleid snuffelvarken te vinden is, ergens in een donker Italiaans bos. Tamaline is bijna net zo zeldzaam - en zeker zo lekker. Je vindt het alleen in de huidproducten van het merk Tamalys.
Toen ze daar ontdekten dat tamaline bijzondere, revitaliserende en beschermende eigenschappen heeft in de strijd tegen de ouder wordende of gewoon droge huid, hebben ze er meteen patent op aangevraagd. De vindplaats van tamaline hoeven ze daarom niet angstvallig geheim te houden; tamaline zit in de wortels van een speciaal aardbeienplantje. Biologisch opgevoed in de Tamalys moestuin en met veel zorg fijngeknepen, ook dat nog!
Als je goed kijkt, herken je in het logo van Tamalys een lief, krullerig aardbeiplantje. Druk bezig om onder de grond kostbare tamaline aan te maken. Want zeg nou zelf, de meeste verse aardbeien zitten strak in hun vel, zonder ouderdomsrimpels of wallen onder hun ogen.
We gaan op zoek naar de ‘Roots of Youth’ zoals ze dat bij Tamalys zelf zo mooi zeggen. ‘Le Racine de Jeunesse’ om heel precies te zijn, want Tamalys is net zo Frans als parfum, stokbrood en champagne.
Waar stopt Tamalys die tamaline allemaal in dan?
Je hebt een goede Tamalys dagcrème, er is Tamalys nachtcrème, een Tamalys Vitaliserend Vochtinbrengend Serum, het Tamalys schoonheidsmasker, oogcontourcrème van Tamalys speciaal voor de dunne, kwetsbare huid rond je ogen en - voor als de vermoeiende dag er weer op zit - nog een Mild Schuimende Reinigingscrème van Tamalys.
Schrik niet van een paar woordjes Frans op je Tamalys doosje, er staat ook altijd in het Duits en Nederlands op wat het is. Half Europa wil er wel graag een beetje jeugdig uit blijven zien, vandaar.
Bijles Biologie: de ontketende oerkracht van een paar gram tamaline
Eerlijk is eerlijk, in iedere tube Tamalys zitten ook wat van de traditionele mooimakers. Zoals het sap van Aloë Vera, de klassieker die we allemaal kennen uit verzachtende en beschermende huidproducten, al dan niet goedkoop. Het vitaminerijke sap van citrusvruchten zoals limoen en grapefruit. Nog eentje dan: Corallina Officinalis, de plantkundige naam voor zeewier uit de oceaan dat groeit als een koraal.
En nog wel een paar van die werkzame bestanddelen van Moeder Natuur. Toch is tamaline de allergrootste troefkaart in je dagelijkse beauty behandeling met Tamalys. Het zit ongeveer zo: tamaline blijkt fyto-actief te zijn. In gewoon Nederlands: in het extract zitten krachtige, werkzame stoffen uit de cellen van planten. Kruidengeneeskunde heet ook wel ‘fytotherapie’, misschien heb je daar wat aan? Het gaat om de natuurlijke antioxidanten. Onthoud even het basisprincipe in de dermatologie: oxideren is dus slecht voor je huidcellen, antioxidanten goed! Wat ze ook beweren, nooit andersom.
Bij tamaline zijn dat vooral polyfenolen van de hoogste kwaliteit en puurheid. Je mag de wetenschappelijke termen direct vergeten, als je maar onthoudt dat je daarmee dus je kostbare huidcellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Kortom: meer kans op een egale, stralende teint, je vertraagt met tamaline gewoon het natuurlijke proces van ouder worden een beetje. Een voorbeeldje: als je in zon loopt, maakt fel UV-licht de ‘vrije radicalen’ in je huidcellen wakker, zodat je huid onherroepelijk beschadigt. Met rimpels en droge huid als gevolg, plus een matte, uitgebluste huidskleur. Volgens Tamalys krijgen die lelijke vrije radicalen dankzij beschermende tamaline al meteen 68% minder kans. Dat voelen ze, dus ze proberen het al niet eens meer!
Hoe je Tamalys ook gaat gebruiken, het dringt door in de diepere huidlaag en zorgt daar voor meer huidvolume. Dat schiet op! Bij middelmatige crèmes of foams heb je hooguit even een vettig gevoel - en denk je dat je je huid al zo’n beetje gered hebt van de ondergang. Aan het vriendelijk-biologische lettertype op de Tamalys tubes en doosjes zie je al waar het heen gaat: het heeft wel wat weg van de collega huidverzorger uit de natuurvoedingswinkel Weleda! Dat soort kwaliteit mag je dus bij Tamalys best verwachten: geen agressieve parabenen, geen parafine of siliconen, alleen maar veilige natuurproducten met een verzachtend en beschermend effect. Wel zo fris. En dus ook geschikt voor gevoelige huid. Mooi verhaal wel. Tamaline is ‘bij toeval’ ontdekt door een Franse biologische boer in Sologne, niet ongeveer, maar precies midden in Frankrijk. Op die boerderij - nu vooral een tamaline farm - deden ze al zo’n 125 jaar aan biologische teelt van wijn, asperges en . . . aardbeien! Het woord ‘biologisch’ bestond al en het woord ‘boer’ ook, maar nog niet samen als biologische boer. Die aardbeien, daar was wat mee, ontdekte de familie Marionnet. Ze hadden wortels in de speciale Franse klei, boordevol tamaline.Na jaren van ploegen, aardbeien plukken en proeven doen met onbespoten grond, ontdekten ze het beste aardbeienras, de kleine, maar fijne Mara du Bois. Eerst nog maar een paar plantjes, later ging de familie op zoek naar een goed wetenschappelijk laboratorium, waar biologen en dermatologen enthousiast werden over die dekselse, bio-actieve superaardbei. Nou ja, de wortels met tamaline dan. De start van een unieke lijn huidverzorgingsproducten. Alleen bij Tamalys en helemaal nergens anders! Dacht jij eerst ook dat ‘tamaline’ misschien een motorolie uit de Formule 1 was, of verre familie van de tamarinde, de tropische boom waar vlinderbloemen aan groeien en die het ook zo goed doet in Oosterse sauzen? Ben je zuinig op je huid en op je gezonde uitstraling? Ontdek je graag wat nieuws? Hoogste tijd dat je Tamalys toelaat op je wastafel. Altijd met biologisch geteelde tamaline.
Terug naar het overzicht