Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Zwangerschapsmulti's teruggeroepen wegens ethyleenoxide

Davitamon roept diverse voedingssupplementen terug wegens de mogelijke aanwezigheid van ethyleenoxide. De stof die veelvuldig in het nieuws kwam en verboden is binnen Europa. Afgelopen week ontvingen wij diverse terugroepacties. De stof werd onder andere gevonden in het populaire voedingssupplement “Davitamon Compleet Zwanger”. We horen je denken… Verboden stof? Zwanger? Is het schadelijk? Wij zeggen je dit: maak je geen zorgen! We houden je graag op de hoogte, lees je mee?

Multivitamines voor tijdens de zwangerschap met ethyleenoxide

Er komen nog bijna elke dag nieuwe meldingen binnen van artikelen die door de fabrikant zijn teruggeroepen omdat deze mogelijk sporen van het bestrijdingsmiddel ethyleenoxide bevatten. De afgelopen week waren dat onder andere drie multivitamines voor tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode: de Davitamon Compleet Zwanger, de Davitamon Mamafit, en de Gravitamon formule. Hieronder vind je een lijst van alle producten (andere teruggeroepen producten vind je hier).

Ik heb een product gebruikt met ethyleenoxide, kan dit kwaad?

Heb jij tijdens de zwangerschap één van deze multivitamines gebruikt, dan hoef je je geen zorgen te maken. De hoeveelheid ethyleenoxide in deze tabletten is dermate laag dat gebruik van alléén dit artikel gedurende enkele weken of maanden geen acuut risico voor de gezondheid heeft gevormd.

Wel vragen we je om tabletten die je nog over hebt naar ons terug te sturen, omdat de hoeveelheid ethyleenoxide hoger is dan de in de EU toegestane ondergrens. Het gaat om minuscule hoeveelheden die geen acuut gevaar vormen, maar omdat de stof ook in verschillende voedingsmiddelen is aangetroffen (o.a. sesam, gember, johannespitbrood, tomatensaus en vermicelli), en langdurig gebruik van grote hoeveelheden wél nadelige effecten zou kunnen hebben, is er in Nederland een grootschalige terugroepactie van start gegaan.

Ik heb een Davitamon product in huis met ethyleenoxide, wat moet ik doen?

Wie in de betreffende periode een van deze producten bij ons heeft gekocht, zal een email hebben ontvangen waarin we over deze terugroepactie informeren.

Producten waar het om gaat:

 • Davitamon - Magnesium voor de Nacht, 30 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Huid Haar Nagels 56 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Actifit 50+ 90 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Actifit 65+ 70 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Elke Dag 90 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Compleet Zwanger 60 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Compleet Vrouw Overgang 60 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Compleet Vrouw 60 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Mamafit 60 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Compleet Weerstand Kauw Aardbei 60 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Compleet Weerstand Forte 50 stuks, alle batches.
 • Davitamon - Compleet Weerstand Kauw Bosvruchten 60 stuks, alle batches.
 • Gravitamon 100 dragees, alle batches.

Heb je zo'n product in huis? Neem contact op met de winkel waar je het hebt gekocht. Als je dit product bij ons hebt gekocht, dan heb je van ons een bericht ontvangen per mail. Wil je het toch ff zeker weten? Je kunt uiteraard altijd vragen stellen aan onze klantenservice. Wij helpen graag.