Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • + De producten zijn gluten- en lactosevrij
  • + De fijne structuur van de cakejes
  • + De cakejes zijn los verpakt

Minpunten:

  • - Het testpanel moest wennen aan de structuur van het volkorenbrood
  • - De prijs

7.6

Céréal volkorenbrood en Céréal Mini Marmercakes review - Ze zijn glutenvrij. Lekker.

Je zal er maar mee zitten: geen trek in gluten. Gluten zijn gluiperds. De ordeverstoorders onder de voedingsstoffen. In de VS zijn ze zo'n beetje volksvijand nummer 1 in de supermarkt. Gluten zie je niet, maar als je een glutenallergie hebt, of gluten gewoon minder goed verdraagt, kun je er behoorlijk mee in je maag zitten. Sommige mensen krijgen van die enge gluten ronduit ontstekingsreacties in het slijmvlies van de dunne darm. Gevolg: je darmen nemen andere, waardevolle voedingsstoffen ineens minder goed op. Gevolg twee: minder energie, slome dagen. Darmproblemen dus vanwege gluten, maar je kunt net zo goed tobben op plekken als je huid, je hersenen, je gewrichten. Dan heb je het over de ziekte coeliakie; er zijn ook mildere klachten, evengoed vervelend. Gluten, een soort eiwitten, zitten in de meeste granen en producten gemaakt met graan (brood, koekjes, crackers, pasta). Dankzij tarwesoorten als gewone tarwe, durum en spelt, rogge en gerst. Dus nu vraag je meteen: hoe bak je zonder gluten een fatsoenlijk, makkelijk verteerbaar brood? Of een smakelijke cake met marmermotief? Bij Céréal hebben ze daar iets op gevonden. Fijne producten die nog lactosevrij zijn ook, dus daar kan weer een heel andere groep van profiteren! Goed om te weten: het Céréal volkorenbrood (bron van eiwitten, rijk aan vezels) kreeg een triomfantelijke Nutriscore A. Met de Nutriscore op verpakkingen, ontwikkeld door onafhankelijke wetenschappers, kun je als consument in één oogopslag zien hoe gezond of ongezond een product voor je is. Nutriscore herken je aan het logo met gekleurde balkjes en voor de kleurenblinden letters van A tot E. Groen of A betekent: kopen! Rood of E betekent: lekker laten liggen, mijn lichaam is een tempel waar ik zuinig op ben. Vergelijkbaar met de energiescores op ijskasten en wasmachines, maar dan voedingsstoffen. Snap je?

Mjam Mjam. Ons kritische testpanel over Céréal volkorenbrood en marmercake

Waarom nemen mensen graag een hap uit het Céréal volkorenbrood en de Céréal Mini Marmer Cakes? Redenen te over: "Altijd op zoek naar gezonde producten.” - “Ik wil minder suiker eten”. - “Ik heb een lactose intolerantie, ik kan niet tegen lactose.” - “Ik eet bewust glutenvrij en zuivelvrij!” - “Last van mijn maag en darmen; ik denk dat het aan de gluten in gewoon brood ligt. Dus even proberen hoe dat uitpakt met Céréal producten, brood en een goed tussendoortje zonder gluten.” Allemaak leuk en aardig dat lactosevrij en glutenvrij, maar zijn ze ook een beetje te pruimen, die vrolijke muffin-achtige Mini Cakes Marmer van Céréal? Kunnen ze de concurrentie een beetje aan met Céréal stroopwafels, Céréal suikervrije hazelnootpasta of Céréal kokosrepen? Bijna alle testers zijn aangenaam verrast, een enkeling houdt het bij “Mwah, niet heel geweldig, weinig smaak.” De rest zou na zo'n Mini Cakeje best nóg een Mini Cakeje lusten: “Oh, die zijn echt super lekker!” - “Vol van smaak, fijne textuur. Je mist de gluten en de lactose natuurlijk helemaal niet!” - “Heerlijk, al is het wel even zoeken naar de chocoladesmaak die normaal in marmercake zit.” Hoe denken we over het volkorenbrood van Céréal? “Beetje vreemde structuur in het begin, zal wel wennen zijn.” - “Verrassend lekker eigenlijk.” - “Stilt de honger, voedzaam.” - “Mag ik ook wat zeggen? Vies!” - “Lekker en mijn buik is na het eten minder opgeblazen.” Je merkt dus dat de producten van Céréal helemaal glutenvrij en lactosevrij zijn? “Zeker weten!” - “Ja, heel erg.” De prijs, dat is binnen het Testpanel ook nog wel even wennen. Veel reacties over zowel het Céréal volkorenbrood als de Céréal Mini Cakes Marmer: “Voor mij te duur, zelfs in de webshop van KoopjesDrogisterij.” Eerlijk is eerlijk, we noteerden ook veel tevreden opmerkingen: “Prima prijs voor een goed en verantwoord product van A-merk Céréal. Slotconclusie dan maar? “Lekker brood van Céréal.” - “Céréal volkorenbrood zou van mij wel wat smeuïger mogen.” - “De cakejes van Céréal zijn echt heerlijk. Misschien wat duur voor 6 kleine cakejes, maar als je een voedselintolerantie hebt, wil je toch ook wel een keer lekker snoepen zonder gezondheidsklachten!” - “Lekkere smaak en nasmaak.” - “Je eet met Céréal producten verantwoorder, met minder suiker!” - “Noteer voor mij maar rapportcijfer 10, een heel goed product van Céréal, dat wat smaak betreft heel dicht bij brood en cake mét gluten en lactose komt.” - “Ik geef een 7. Best prijzig, maar kwaliteit kost nu eenmaal geld, dat weet je.”

Liever lactosevrij en glutenvrij en toch goed eten en snacken? Wij zeggen: Céréal

Je moet ze zelf proeven om een oordeel te vormen: Céréal volkorenbrood en Céréal Mini Cakes Marmer. Misschien wennen, maar na twee ontbijtjes of twee kopjes thee met marmercake wil je niet anders meer. Je maag en je darmen zullen je dankbaar zijn, die hoeven het gevecht met gluiperige gluten niet meer aan. Hebben ze mooi tijd voor iets anders, iets nuttigs. Nu Céréal producten bestellen >

"Heerlijk, mijn buik is zo veel minder opgeblazen!"

"Erg handig dat de cakejes los verpakt zijn!"

"Verantwoorde producten met een fijne smaak en textuur."

Céréal Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!